Waarom een visgraat vloer zo populair is!

visgraat vloer

De visgraatvloer is een zeer populaire vloer om te leggen. De vloer wordt al sinds de 16e eeuw gelegd. Ze werden voor het eerst gezien in Italiaanse kastelen. Van oudsher is de visgraatvloer dan ook een zeer luxe vloer. Het voordeel van een visgraat vloer is daarnaast dat je het tegenwoordig uit verschillende materialen kunt leggen. Waar het vroeger enkel uit hout gelegd werd, is het nu ook mogelijk om bijvoorbeeld een laminaat visgraat vloer te leggen.  

Wat is een visgraat vloer? 

Een visgraat vloer is kom je steeds vaker tegen in een interieur in Nederland. Een visgraat vloer is niks anders dan een legpatroon. Als je bijvoorbeeld een houten vloer gaat leggen, doe je dit plank voor plank. Je kunt deze planken verticaal of horizontaal naast elkaar leggen. Als je echter visgraat parket gaat leggen, doe je dit schuin. Je legt de planken dan schuin tegen elkaar aan, waardoor er een visgraat patroon zichtbaar wordt. De visgraat vloer kun je dus uit verschillende materialen leggen. Kies bijvoorbeeld voor hout, laminaat of PVC als je graag een visgraat patroon in de woning wilt leggen! 

De voordelen van een visgraat vloer 

Een visgraat vloer is populair om meerdere redenen. Allereerst is een visgraat vloer tijdloos. Hierdoor hoef je de vloer niet na enkele jaren alweer te vervangen omdat hij uit de mode is. Daarnaast kun je een visgraat vloer ook met enorm veel verschillende meubels en interieurs matchen. De vloer kan bijvoorbeeld prachtig staan in een klassiek interieur, maar het wordt ook enorm vaak gebruikt in een moderne woonstijl. Vervolgens is de vloer ook erg gemakkelijk te leggen. Als je kiest voor een laminaat visgraat vloer kun je hem zelfs helemaal zelf gaan leggen. Zorg er wel voor dat je precies weet hoe je het aan gaat pakken, zodat je de vloer niet verkeerd gaat leggen. 

visgraat vloer
Een visgraat vloer kent veel voordelen

Kun je vloerverwarming onder een visgraat vloer leggen? 

Vloerverwarming kun je leggen onder veel verschillende vloeren. Onder een visgraat vloer is dit niet anders. De visgraat vloer is namelijk slechts een patroon van de materialen die je legt. Als je een graag vloerverwarming onder de vloer wilt leggen, is het verstandig om goed te kijken naar de materialen die je gebruikt om de vloer te leggen. Als je bijvoorbeeld hebt gekozen voor een laminaat vloer, kun je prima vloerverwarming toevoegen. Je kunt gemakkelijk de keuze maken tussen elektrische vloerverwarming of vloerverwarming met water. Elektrische vloerverwarming is gemakkelijk te leggen in matten. Hierdoor kun je zowel de vloerverwarming als de vloer zelf leggen. Dit is natuurlijk een grote kostenbesparing die erg handig kan zijn als je middenin een verbouwing zit! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *