Verhuizen voor studenten: vijf tips! 

Verhuizen voor studenten: vijf tips! 

Verhuizen is een grote uitdaging. Als student heb je vaak ook minder geld en andere middelen die bij een verhuizing goed van pas kunnen komen. Wij geven vijf tips om als student snel, efficiënt en budgetproof te verhuizen. 

Maak een checklist 

Als student heb je vaak een druk schema. Je studie kost veel tijd en moeite, je zit misschien bij een vereniging, doet aan sport, hebt vrienden en hebt misschien verplichtingen bij een bijbaantje. Om de verhuizing zo stressvrij mogelijk te laten verlopen, is het handig als je een uitgebreide verhuizen checklist hebt waarbij je in de weken voor je verhuizing precies kunt zien wat je op welke dag moet doen. Je kunt zo’n checklist met hulp van wat anderen zelf maken, maar je kunt een dergelijke checklist ook online vinden op de website van verhuisbedrijven. Met een dergelijke checklist weet je zeker dat je niks vergeet. Zet belangrijke taken in je agenda. 

Verhuizen voor studenten: vijf tips! 

Schakel hulp in 

In je eentje verhuizen is geen doen. Zorg dus dat je voldoende mensen hebt om je te helpen. Voor studenten is een verhuisbedrijf vaak een beetje prijzig. Gelukkig bestaan er ook speciale verhuisbedrijven voor studenten. Mocht je dat nog steeds aan de dure kant vinden: trommel vrienden en familie op en huur een boedelbak of vraag rond of iemand in je omgeving een busje heeft dat je mag lenen. 

Stel de juiste mensen op de hoogte 

Stel ruim op tijd de juiste mensen en instanties op de hoogte. Dit is vooral van belang als je naar een nieuwe stad gaat verhuizen. Je moet je uitschrijven bij de gemeente en vier weken voor je verhuizing inschrijven bij de nieuwe gemeente. Ook is het handig als je in een nieuwe stad een nieuwe huisarts en een nieuwe tandarts hebt. Meld je af bij je oude huisarts en zoek alvast een nieuwe. Bij webshops waar je vaak koopt is het ook handig om alvast je adres te wijzigen, zo voorkom je dat je straks per ongeluk pakketjes naar je oude huis stuurt. 

Minimaliseer 

Studentenwoningen staan nou niet bepaald bekend om hun enorme oppervlakte. Spullen die je niet meer nodig hebt moet je dus ook gewoon niet meenemen. Kijk dus kritisch naar je kleding, boeken en andere spullen. Als je het al een aantal maanden niet aangeraakt hebt en er ook geen sentimentele waarde aan hangt, kan het eigenlijk gewoon weg. Kijk kritisch naar wat echt weg moet en wat nog een tweede leven zou kunnen krijgen bij de kringloopwinkel of bij een broertje of zusje. 

Verhuizen voor studenten: vijf tips! 

Breng een bezoekje aan de kringloop 

Misschien heb je voor je nieuwe huis ook nog nieuwe spullen nodig, omdat je bij je ouders vandaan komt of omdat je in je vorige huis dingen deelde met je huisgenoten. Bij kringloopwinkels kun je vaak voor een paar cent prachtige spullen kopen die bij gewone winkels tien keer zo duur zijn. Je moet vaak even zoeken, maar dan heb je ook wat. Je vindt er vaak prachtige meubels en spotgoedkoop serviesgoed en bestek. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *