De voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming is een echte aanrader voor in je huis. Het is veel populairder geworden met de jaren mee en soms onmiskenbaar in een huis. Het is niet alleen handig maar ook praktisch. Ideaal voor de winter. Heel veel vloeren zijn ook geschikt voor vloerverwarming. En de vloerverwarming zelf is gemakkelijk aan te leggen. Geen dure verbouwing en gezeur dus. Wij bespreken in dit artikel de voordelen van vloerverwarming in je huis.

1. Energiezuinige verwarming

Je hebt twee verschillende soorten vloerverwarming. Je hebt electrische en op water gebaseerde vloerverwarmingen. De water systemen zorgen ervoor dat het heetste water door de buizen warmte creëert in de vloer. Elektrische vloerverwarmingen zorgen er dan weer voor dat de bedrading onder de vloer verwarmt word. Radiatoren moeten meestal verwarmt worden tussen de 65-75 graden om de ruimte goed te kunnen verwarmen. Vloerverwarming heeft maar 29 graden nodig waardoor het minder energie verbruikt.

2. Makkelijk te gebruiken

Nadat de vloerverwarming geïnstalleerd is is er eigenlijk geen onderhoud meer nodig. Op vloerverwarming zit een levenslange garantie. Je hebt bij de vloerverwarming een geprogrammeerde thermostaat die je op een bepaalde tijd in kan stellen wanneer de vloerverwarming aan of uit kan.

3. Meer leefruimte en ruimte voor meubels

Door vloerverwarming heb je niet meer grote kasten van verwarmingen nodig in je huis wat daarvoor weer ruimte bespaart. Zo kan je meer meubels neerzetten en heb je een bredere leefomgeving.

4. Werkt met alle typen vloeren

Vloerverwarming is heel goed met heel veel vloeren te combineren. Namelijk: 

 • hout
 • laminaat
 • tegels
 • stenen
 • tapijt
 • gietvloer
 • PVC vloer
 • Vinyl vloeren
 • Linoleum vloer 
5. Veilig en comfortabel

Het is niet nodig om je druk te maken over vloerverwarming. Vloerverwarming is zeer veilig en comfortabel. Er kan dus niks gebeuren. Het is zelfs beter voor de luchtkwaliteit in de kamer. Het houd de lucht fris en zuurstofrijk. 

6. Makkelijk om te installeren

Vloerverwarming is zeer gemakkelijk te plaatsen. Je hoeft niet helemaal te gaan verbouwen of te renoveren om dit te realiseren.

2 gedachten over “De voordelen van vloerverwarming”

 1. Pingback: Vloerverwarming: Is het iets voor jou? - 1001 Vloerenoutlet

 2. Pingback: Waarom een visgraat vloer zo populair is! - 1001 Vloerenoutlet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *