De drie populairste zomerbloeiers

De drie populairste zomerbloeiers

De zomer is het seizoen waarin onze tuinen volop bloeien en kleurrijke bloemen in volle glorie staan te stralen. Drie van de meest populaire zomerbloeiers zijn de geranium, de petunia en de calibrachoa. In dit artikel bespreken we deze bloemen en waarom ze zo geliefd zijn. 

Geraniums 

Geraniums, ook wel bekend als ooievaarsbek, zijn een van de meest populaire zomerbloeiers en worden al jarenlang gekweekt in tuinen over de hele wereld. Ze zijn er in verschillende kleuren, van roze en rood tot wit en paars, en hebben een mooie bloei die de hele zomer kan duren. 

Een van de redenen waarom geraniums zo populair zijn, is hun gemakkelijke onderhoud. Ze zijn zeer winterhard en kunnen goed tegen droogte, waardoor ze ideaal zijn voor tuiniers die weinig tijd hebben om voor hun planten te zorgen. Daarnaast zijn ze ook bestand tegen insecten en ziektes. 

Petunia’s 

Petunia’s zijn een andere populaire zomerbloeier en worden veel gebruikt in hanging baskets, potten en bloemperken. Ze zijn er in verschillende kleuren, van wit en geel tot roze, rood en paars, en hebben een mooie, volle bloei die de hele zomer kan duren. 

Een van de voordelen van petunia’s is dat ze zeer gemakkelijk te kweken zijn en weinig onderhoud nodig hebben. Ze zijn ook bestand tegen hitte en droogte, waardoor ze perfect zijn voor zonnige zomers. 

De drie populairste zomerbloeiers

Calibrachoa’s 

Calibrachoa’s, ook wel bekend als mini-petunia’s, zijn een relatief nieuwe zomerbloeier die steeds populairder wordt. Ze zijn er in verschillende kleuren, van roze en paars tot geel en oranje, en hebben een mooie, overvloedige bloei die de hele zomer kan duren. 

De drie populairste zomerbloeiers

Een van de redenen waarom calibrachoa’s zo populair zijn, is hun compacte formaat en volle groei. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor hanging baskets en potten. Ze hebben weinig onderhoud nodig en zijn ook bestand tegen hitte en droogte. 

Geraniums, petunia’s en calibrachoa’s zijn stuk voor stuk mooie en populaire zomerbloeiers die zorgen voor kleur en levendigheid in onze tuinen. Ze zijn gemakkelijk te kweken en hebben weinig onderhoud nodig, waardoor ze ideaal zijn voor tuiniers van alle niveaus. Met hun lange bloei en verschillende kleuren zijn deze bloemen een must-have voor elke zomertuin. 

Wil je ook deze populaire zomerbloeiers in je tuin? ga direct naar de website van onlineplantenshop voor meer informatie! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *